Erika világa

Sütőtök krémleves

Ilyen borús őszi napon jól esik egy tányér forró, melengető leves. Ma sütőtök krémlevest készítettem.

Hozzávalók: egy közepes méretű sütőtök, 3-4 szem burgonya, ételízesítő,  só, fehér bors, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 dl tej.

Elkészítés: a tököt kettévágjuk, kikaparjuk a magokat és a burgonyával együtt meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. Annyi vízben amennyi ellepi puhára főzzük, ételízesítővel, sóval, borssal. Botmixerrel krémesítjük, majd behabarjuk a keményítős tejjel. Újraforrásig főzzük, majd ízlés szerint még után fűszerezhetünk.

 

tokleves

Szép napot!

Erika

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!